Gratis KiVa-materiaal bij de herstart van school

KiVa heeft speciaal voor de herstart van de scholen materiaal ontwikkeld, om wetenschappelijk onderbouwd te werken aan de groepsvorming in de klas.

Ik wel! Door Corona aan de kant gezet, maar popelend om weer aan het werk te kunnen gaan. Mijn werk viel stil, mijn hersens niet. Ik heb allerlei plannen bedacht om komend schooljaar aan het werk te kunnen met scholen, die willen werken aan een goede, haalbare aanpak, vanuit de onderwijspedagogiek. Ik wil deze activiteiten de komende tijd hier met jullie delen. Eén van de dingen waar ik druk mee ben en geweldig vind voor het onderwijs, is KiVa.

Een sociaal-emotioneel programma, dat nog steeds doorontwikkeld wordt door de Universiteit Groningen. Werden in 2014 nog 3 van de 5 gepeste kinderen geholpen met de basisaanpak van KiVa, nu helpt het 4 van de 5 gepeste kinderen. Voor het laatste kind moet maatwerk geleverd worden. Ook daar kunnen we bij helpen.

Geen werkbladen, maar spel, gesprek, drama, films, om samen met de kinderen te werken aan de groepsnorm: Samen maken wij er een fijne school van. Wil je meer weten? Zie www.KiVaschool.nl

Gratis KiVa-materiaal bij de herstart van school

Je kunt alvast wat proberen. KiVa heeft speciaal voor de herstart van de scholen per 10 mei, gratis KiVa-materiaal ontwikkeld voor alle scholen, om meteen wetenschappelijk onderbouwd te werken aan de groepsvorming. En dat alles met weinig voorbereiding. Je kunt het hieronder gratis downloaden.

Het katern voor de onderbouw (groep 1 t/m 4) vind je hier.

Het katern voor de bovenbouw (groep 5 t/m 8) vind je hier.

Speciaal voor de herstart van de scholen is er gratis KiVa-materiaal ontwikkeld, om wetenschappelijk onderbouwd te werken aan de groepsvorming in de klas.

Verder praten over KiVa?

I.v.m. corona heb ik tot nu ‘schoolpleinafspraken’ met scholen gemaakt. Gezien het weer, is dat vaak heel goed mogelijk. De bijeenkomsten ‘bij Janny aan de keukentafel’mogen nu ook niet en heb ik omgezet naar ‘bij Janny in de tuin’.

Wil je bij mij in de tuin het gesprek aangaan of heb je liever dat ik bij jullie kom? Neem contact met me op, dan spreken we af.